Пълнени чушки с кайма и карфиол

Дата: 22.09.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 червени камби
200 г смляно месо от свинска плешка
200 г смляно месо от телешка плешка
150 г печурки
1/2 глава карфиол
1/4 малка глава целина
1 малка глава лук
1 морков
2 скилидки чесън
1/4 връзка мащерка
4 с. л. зехтин
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
за соса:
800 г пасирани домати (от консерва)
1 с. л. риган
1 ч. л. мед
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки с кайма и карфиолКарфиолът се смила в блендер, докато стане на трохи.
2
Пълнени чушки с кайма и карфиол 2Морковите, целината, лукът и чесънът се белят и се наситняват. Така подготвените зеленчуци се запържват в 2 с. л. зехтин.
3
Пълнени чушки с кайма и карфиол 3Гъбите се почистват, режат се натънко и се прибавят към зеленчуците, заедно с наситнената мащерка. Запържват се за кратко.
4
Пълнени чушки с кайма и карфиол 4Прибавя се месото и се готви, докато стане на трохи. Плънката се овкусява с ригана, сол и черен пипер и се дърпа от огъня.
5
Пълнени чушки с кайма и карфиол 5Чушките се избушват и се пълнят със сместа. Похлупват се със заделените капачета и се заливат с останалия зехтин. Овкусяват се със сол и черен пипер.
6
Пълнени чушки с кайма и карфиол 6В тавата се налива малко вода и ястието се покрива с алуминиево фолио. Пече се 50 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
7
Пълнени чушки с кайма и карфиол 7Доматите се сипват в касерола и се готвят 10 минути, заедно с меда, ригана, сол и черен пипер.
8
Пълнени чушки с кайма и карфиол 8Чушките се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Todor Georgiev се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта