Пълнени чушки с кайма и ориз на фурна

Дата: 31.03.2015
Източник: НАДЯ ПЕТКОВА
ТИТЛА: Помощник готвач
Пълнени чушки с кайма и ориз на фурнаПълнени чушки с кайма и ориз на фурна
 
Необходими продукти:
8-10 чушки
500-600 г кайма
1 глава лук
1 морков
1 настърган домат (или 1/2 ч. ч. домати от консерва)
2/3 ч. ч. ориз
1 ч. л. червен пипер
за соса:
2 яйца
2 с. л. (с връх) брашно
2 с. л. кисело мляко
200 мл прясно мляко
 

Начин на приготвяне:
1
Лукът и морковът, нарязани на ситно (за по-лесно направо настъргвам моркова), запържвам в 3-4 с. л. олио.
2
Добавям каймата и запържвам, докато стане на трохи.
3
Добавям доматите и оставям да изври течността, а накрая добавям ориза. Запържвам го, докато стане стъклен и след това добавям червения пипер, който също запържвам за около 1 минута и дърпам от котлона.
4
Няма да давам акъл, какви подправки да слагате. Аз слагам по наш вкус – 1 ч. л. чубрица, 1 ч. л. кимион, щипка индийско орехче, черен пипер и сол на вкус. Имало е случаи, да нямам морков или домати. И без тях, чушките си стават. Не е толкова фатално!
5
С чаена лъжичка пълня чушките и това е най-бавната и пипкава част. Трудно е да кажеш, кога една чушка е добре напълнена, защото ако я натъпчеш много, ще се пукне по време на печенето. Но пък полупразна чушка е по-неприятна, нали? Та, напълвам чушките, подреждам в тава и наливам вода, но без да ги покрива. Посолявам и водата. Солта в плънката не е достатъчна да овкуси цяла тава чушки.
6
Пека ги на 180 градуса около 45 минути, обръщам ги и ги връщам за още трийсетина минути във фурната. Ако водата е много извряла, доливам, защото тя ще трябва после за сос.
7
Сега за соса. Преди доста време ме научиха на този номер и от тогава си приготвям соса само така. Продуктите за соса разбърквам на рядка кашичка. Когато чушките са готови, изваждам ги, заливам с кашичката и разбърквам. Направо в тавата. Ако ви звучи странно, не забравяйте, че тавата излиза достатъчно гореща, за да сгъсти соса. Това е. Не я връщам повече в печката.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2016
+
8.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2016
Много вкусно стана
7.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2016
Страхотна рецепта ! :)
6.
Изпрати
лично съобщение

07.08.2016
Стават много вкусни. Аз следвам рецептата за соса, но след като забъркам продуктите за соса, взимам от водата в тавата и добавям към продуктите за соса, разбърквам хубаво, да се уеднакви температурата и тогава заливам чушките. Оставям ги няколко минути в изключената фурна на леко от открехната вратичка.
5.
Изпрати
лично съобщение

02.08.2016
За всеки случай добавих соса в последните минути на готвенето във фурната. Вкусно стана.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


508 ДУШИ ОНЛАЙН
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта