Пълнени чушки с маслини и яйца на микровълнова фурна

Съвременна българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8-10 сухи чушки
300 г извара
60 г лук
50 г обезкостени маслини
1 шепа бадемови ядки
4 яйца
1 домат
7-8 листенца розмарин (2 щипки сух)
4-5 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки с маслини и яйца на микровълнова фурна
Сухите чушки се слагат в купа, заливат се с вряла вода и се оставят да престоят, докато набъбнат.
2
Пълнени чушки с маслини и яйца на микровълнова фурна 2
Лукът се нарязва наситно.
3
Пълнени чушки с маслини и яйца на микровълнова фурна 3
Доматите се нарязват на кубчета и се поставят в йенска тенджера заедно с лука.
4
Пълнени чушки с маслини и яйца на микровълнова фурна 4
Зеленчуците се поливат с 2 с. л. олио, похлупват се и се задушават за 2 минути в микровълнова фурна.
5
Пълнени чушки с маслини и яйца на микровълнова фурна 5
Бадемите се нарязват наситно и се слагат в купа заедно с изварата.
6
Пълнени чушки с маслини и яйца на микровълнова фурна 6
Към тях се добавят задушените зеленчуци.
7
Пълнени чушки с маслини и яйца на микровълнова фурна 7
Маслините и листенцата розмарин се нарязват наситно и се слагат при останалите продукти.
8
Пълнени чушки с маслини и яйца на микровълнова фурна 8
Накрая се добавят яйцата, посолява се и се разбърква добре, така че да се получи хомогенна смес.
9
Пълнени чушки с маслини и яйца на микровълнова фурна 9
Чушките се пълнят с готовата плънка и се нареждат в йенска тенджера.
10
Пълнени чушки с маслини и яйца на микровълнова фурна 10
Поливат се с останалото олио, похлупват се и се пекат на средна мощност на микровълновата фурна (450 вата) за около 12-15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: