Пълнени чушки с ориз и зеленчуци

Дата: 09.10.2016
Източник: Vladislava Lilova
ТИТЛА: Чирак
Пълнени чушки с ориз и зеленчуциПълнени чушки с ориз и зеленчуциПълнени чушки с ориз и зеленчуци
 
Необходими продукти:
12-15 чушкиза плънката:
2 моркова
1 чушка
1 домат
2 ч. ч. дългозърнест ориз (бланширан)
4 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Олиото се загрява в тиган. Слагат се нарязаните наситно лук и чушка, и настърганите моркови, и се задушават, докато омекнат.
2
Оризът се почиства и се измива 2-3 пъти с топла вода. Отцежда се и се прибавя към вече задушените зеленчуци. Запържва се, заедно с тях, докато промени цвета си.
3
Наливат се 2 ч. ч. вода и сместа за плънката се оставя на котлона за 5 минути. Добавят се настърганият домат и подправките, разбърква се добре и се оставя на котлона за още 5 минути.
4
Чушките се измиват и се почистват от дръжките и семките. Пълнят се със сместа, като отворите им се поръсват с малко брашно, за да се запечатат и да не изтече сместа.


5
Подреждат се в тава и се надупчват. Налива се вода (до половината на чушките) и се пекат, до готовност, в предварително загрята на 180 градуса фурна.


Съвет:
Готовите чушки могат да се поднесат, гарнирани с кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта