Пълнени чушки със зеленчуци

Дата: 24.03.2010
Източник: Бон Апети
Пълнени чушки със зеленчуци
 
Необходими продукти:
4 червени чушки
черен пипер на вкус
50 мл бяло вино
1 кубче зеленчуков бульон
70 мл зехтин
1 домат
1 тиквичка
1 патладжан
1 морков
1 глава лук
4 зелени чушки
мазнина за тавата
 

Начин на приготвяне:
1
Чушките се измиват, разрязват се по дължина и се почистват от семето. Всички зеленчуци се нарязват на малки кубчета и се задушават в зехтина и виното, като първо се слагат морковът и лукът, после – тиквичката и патладжанът, и накрая – доматът. Овкусява се с бульона и черен пипер.
2
След като зеленчуците омекнат, половинките от чушките се пълнят с помощта на супена лъжица.
3
Слагат се в намазнена тавичка, сипват се около 100 мл вода и ястието се пече около 15 минути във фурна, загрята на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2015
Благодаря за чудесната рецепта. Импровизирах и вместо чушки с боб ги приготвих днес за Бъдни вечер. Изключително вкусни и леки.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта