Пълнени чушки

Дата: 16.06.2014
Източник: Avror
ТИТЛА: Чирак
Пълнени чушки
 
Необходими продукти:
13 чушкиЗа плнъката
500 г кайма
1 морков
1 ч. ч. ориз
100 г домати от консерва (може и пресни, ако имате)
1 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
2-3 стръка магданоз
1 ч. л. чубрица
1 ч.л. червен пипер (по желание може да добавите и малко
1 ч.л. черен пипер
1 ч. л. сминдух
сол на вкус
2 с. л. олио
за соса:
1-2 яйца
1 кофичка кисело мляко

Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушкиПреди да започнем към самото приготвяне е хубаво да си подготвим продуктите.
Една от чушките и един морков нарязваме на кубчета.
Лукът и чесънът се наситняват.
Ако са цели домати в консерва или са пресни, също нарязваме на кубчета.
Подготвя ме си и една купичка ориз.

2
Пълнени чушки 2В тиган загряваме мазнина и запържваме до златисто, нарязаният на ситно лук и чесън.

3
Пълнени чушки 3Към тях добавяме и нарязаният на кубчета морков и го запържваме за съвсем кратко.
4
Пълнени чушки 4Добавяме и нарязаната на кубчета чушка.
5
Пълнени чушки 5Добавяме каймата и я запържваме, докато започне да става на гранули.
6
Пълнени чушки 6След това добавяме ориза.
7
Пълнени чушки 7Идва ред на доматите и подправките. Запържваме за 1-2 минути
8
Пълнени чушки 8С готовата смес пълним чушките. Ако остане плънка може да я изсипете в тавата.
9
Пълнени чушки 9Заливате чушките с вода, докато ги покрие до половина и се пекат на 180-200 градуса температура, докато чушките хванат лека кафеникава коричка и оризът се е сварил.
10
Пълнени чушки 10Когато чушките са готови отделяте останалата вода от тях и я оставяте да се охлади за 5 мин. Пре това време разбивате яйцата с киселото мляко. Към тази смес добавяте на тънка струя водата от чушките, като бъркате непрекъснато.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2015
Вкусно ;)
8.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2015
много са вкусни :)
7.
Изпрати
лично съобщение

03.09.2014
Страхотни са!!!!
6.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2014
Много вкусно се получи.
5.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2014
Страхотна рецепта! Аз ги правя почти по същия начин и винаги стават чудесни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта