Пълнени домати по марокански със свински котлети

Дата: 12.09.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за доматите:
8 средно големи червени домата
1 глава лук
3 скилидки чесън
3 тиквички
4 с. л. зехтин
1/2 връзка кориандър
1 ч. л. кимион
1/4 ч. л. лют пипер
100 г белен шамфъстък
сол и черен пипер на вкус
зeхтин за поливане
за свинските котлети:
4 свински котлета (по 250–300 г)
1 скилидка чесън
20 г краве масло
20 мл зехтин
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
за ароматното масло:
200 г краве масло
1 скилидка чесън
1 връзка босилек
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Пълнени домати по марокански със свински котлети
В блендер се разбиват маслото за ароматното масло (размекнато на стайна температура), листата от босилека, чесънът, сол и  черен пипер.

 


2
Пълнени домати по марокански със свински котлети 2
Сместа се изсипва върху пластик и се завива на руло, оставя се в хладилник да стегне.

 


3
Пълнени домати по марокански със свински котлети 3
Доматите се издълбават първо с помощта на нож, а след това с лъжица. Поръсват се със сол и се оставят да се отцедят. Вътрешността им се оставя в хладилник и се ползва или за гаспачо или за доматен сос.

 


4
Пълнени домати по марокански със свински котлети 4
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в зехтина. Прибавят се тиквичките, нарязани на кубчета и когато и те се запържат леко, се овкусява с кимиона, лютия пипер, сол и черен пипер. След 3–4 минути се сваля от огъня.

 


5
Пълнени домати по марокански със свински котлети 5
С тази смес се пълнят доматите.  Поливат се с малко зехтин, поръсват се с шамфъстък и се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 35 минути. Накрая се поръсват с нарязания наситно кориандър.

 


6
Пълнени домати по марокански със свински котлети 6
Котлетите се овкусяват със сол, черен пипер и листенца мащерка. Запържват се до златисто, от двете страни, в сгорещените масло и зехтин, заедно с чесъна.

 


7
Пълнени домати по марокански със свински котлети 7
После върху всеки котлет се слага парче от ароматното масло.

 


8
Пълнени домати по марокански със свински котлети 8
Поднасят се топли, заедно с пълнените домати.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


295 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта