Пълнени домати със сирене, гъби и кисело мляко

Дата: 15.08.2015
Източник: Нина СК
ТИТЛА: Чирак
Пълнени домати със сирене, гъби и кисело мляко
 
Необходими продукти:
8 средно големи домата
200 г пресни гъби
200 г сирене (или извара)
300 г кисело мляко (с висока масленост)
сол, червен пипер, черен пипер и копър на вкус
мазнина (за запържване на гъбите)
 

Начин на приготвяне:
1
Доматите се измиват, капачетата им отгоре се изрязват и вътрешността им се издълбава, с помощта на малка лъжичка.
2
Гъбите се нарязват и се запържват в малко мазнина, като накрая се слага щипка червен пипер. Разбъркват се и се свалят от огъня, за да изстинат.
3
Сиренето се натрошава, прибавят се гъбите, киселото мляко, копърът и подправките на вкус. Сместа не трябва да е рядка, затова е препоръчително, киселото мляко да се слага постепенно, до достигане на желаната консистенция.

4
Доматите се пълнят със сместа и се оставят да престоят поне 30 минути.



Съвет:
Месестата част от доматите, която остава след издълбаването им, може да използвате, за да направите вкусно табуле.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта