Пълнени домати

Източник: Цветелина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 07.11.2013
Пълнени домати
 
Необходими продукти:
4 средно големи домата
200 г кайма
1 с .л. ориз
1 малка глава лук
1 картоф
сол, черен пипер, индийско орехче
олио
вода


Начин на приготвяне:
1
Изрязват се капачета на доматите. След това с чаена лъжица много внимателно се издълбават семките на доматите и се запазват. Внимава се доматът да не се разкъса.
2
Средината на доматите се нарязва. Лукът се наситнява. Запържва се лукът, а след това се добавя и каймата (като колкото е средината на един домат, толкова трябва да е и каймата за него), средината на доматите и подправките. Като заври сместа, се добавя и оризът. Водата от доматите трябва да изври напълно.
3
Доматите се пълнят със сместа над тавичката, в която ще се пекат, като леко се притискат с лъжицата, с която се пълнят, за да може сокът, който изтича, да се излее направо в тавичката. Доматите се редят в тавичката. Сипват се 1-2 пръста вода, много малко олио и останалата смес от доматите, ако е останала такава.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: