Пълнени домати

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Пълнени домати
 
Необходими продукти:
5 домата
100-150 г сирене
15-20 листа лапад
2 стръка лук
1 клонка девесил
8-10 с. л. ориз
8 с. л. олио
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени домати
От доматите се изрязват капачета, вътрешността им се издълбава с лъжичка и се посоляват.
2
Пълнени домати 2
Лукът се нарязва и се запържва в загрятото олио. Прибавя се издълбаната сърцевина на доматите.
3
Пълнени домати 3
Сипва се оризът, налива се топла вода и се подправя с черен пипер и сол на вкус.
4
Пълнени домати 4
Прибавят се нарязаните девесил и лапад, разбърква се и се вари до полуготовност.
5
Пълнени домати 5
Доматите се пълнят с плънката, прибавя се малко сирене и се затварят с капачетата.
6
Пълнени домати 6
В тавата се сипва останалата плънка, налива се малко вода, поръсва се с олио и се пече във фурна на 180 градуса около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: