Пълнени дюли със заешко месо

Източник: Бон Апети
Дата: 22.11.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек (1 1/2 - 2 кг)
200 мл червено вино
30 мл бренди
50-80 г арпаджик
40-50 г масло
7-8 бейби моркова
1 глава лук
1 морков
3-4 зърна бахар
2 дафинови листа
1 клонка целина
2 с. л. универсален сос
2 с. л. сметана
8 дюли
1/2 лимон
15 г масло
1 канелена пръчица
3-4 ч. л. захар



Начин на приготвяне:
1
Пълнени дюли със заешко месо
Месото се нарязва на порции, посолява се и се поставя в тенджера с предварително загрятото масло (30-40 г). Добавят се нарязаните наедро лук и морков, подправя се със зърна бахар и дафинов лист и се запържва 3-4 минути.
2
Пълнени дюли със заешко месо 2
При запърженото месо се слага целината, налива се виното и се долива гореща вода, така че течността почти да покрива продуктите. Овкусява се с универсален сос, похлупва се и се задушава около 30 минути.
3
Пълнени дюли със заешко месо 3
Дюлите се почистват от семето и сърцевината на всяка се издълбава, така че да се получи кухина. Подреждат се в подходяща тенджера, добавят се канелената пръчица, захарта, маслото и лимонът.
4
Пълнени дюли със заешко месо 4
В тенджерата се налива гореща вода, така че да стигне до средата на плодовете. Дюлите се задушават, докато омекнат (около 20-25 минути). След това се охлаждат със студена вода, останалата сърцевина се изважда и се наситнява.
5
Пълнени дюли със заешко месо 5
Задушеното заешко месо се почиства от костите и се нарязва наситно, а полученият сос се претрива през цедка.
6
Пълнени дюли със заешко месо 6
Арпаджикът и бейби морковите се задушават в предварително загрято масло (10 г). Разбъркват се, налива се брендито и щом се изпари, се налива прецеденият сос.
7
Пълнени дюли със заешко месо 7
Когато сосът се редуцира, се добавят наситненото заешко, сърцевината на дюлите и сметаната и се разбърква добре.
8
Пълнени дюли със заешко месо 8
Дюлите се пълнят с плънката, нареждат се в тава и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато се загреят.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2014
Що за рецепта!?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: