Пълнени калмари по средиземноморски

Дата: 22.06.2002
Източник: Бон Апети
Пълнени калмари по средиземноморски
 
Необходими продукти:
1/2 кг почистени калмари
черен пипер на вкус
3 с. л. зехтин
4 с. л. бяло вино
1-2 скилидки чесън
100 г кашкавал
100 г пушено филе
150 г миди
сол
1-2 с. л. оцет
6-7 зърна черен пипер
1 дафинов лист
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени калмари по средиземноморскиКалмарите се варят с черен пипер, сол, оцет и дафинов лист около 1 минута. Целта е да се издуят като тубички.
2
Пълнени калмари по средиземноморски 2Мидите, филето и чесънът се нарязват надребно, кашкавалът се настъргва. Смесват се в купа и се подправят със сол, зехтин, черен пипер, вино и малко от соса на мидите.
3
Пълнени калмари по средиземноморски 3Перките на калмарите се отстраняват, нарязват се наситно и се слагат в плънката.
4
Пълнени калмари по средиземноморски 4От калмарите се отрязва малко пръстенче, за да не се разкъсат при пълненето. Слага се по малко от плънката, като задължително се оставя въздух. За да не изтече плънката, калмарите се запушват с парче доматена кора.
5
Пълнени калмари по средиземноморски 5Калмарите се слагат в троянска керемида, заливат се с малко от водата, в която са се варили, зехтин и вино. Пекат се 15-20 минути при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
Кремена коментира рецептата Фиш енд чипс 2
Mariyana Petrova коментира рецептата Яйце в облак
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта