Пълнени калмари

Гост: Ива Ичевска, гръцки ресторант „Комбаре”
Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2009
Пълнени калмари
 
Необходими продукти:
2 бр. калмари
2 бр. миди „Сен Жак“
2 пипала от октопод
1 скарида
1 домат
50-100 г сирене „Kефалотири“
50 г стафиди
1 филия черен хляб
2-3 стръка магданоз
7-8 зрънца черен пипер
1 дафинов лист
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени калмари
Пипалата от октопод се сваряват, като във водата се прибавят дафинов лист, сол и зърна черен пипер. В отделен съд се сварява скаридата.
2
Пълнени калмари 2
Мидите, калмарите и сварената скарида се почистват.
3
Пълнени калмари 3
Филията хляб се нарязва на кубчета, посолява се и се поръсва с нарязания магданоз. От домата се изрязва капаче и вътрешността се издълбава. Пълни се с хлебната смес и се поръсва с настъргано сирене. Запича се във фурна на 160 градуса за 7-8 минути.
4
Пълнени калмари 4
Скаридата, мидите и пипалата се нарязват и се овкусяват с черен пипер и сол.
5
Пълнени калмари 5
Калмарите се пълнят със сместа от морски дарове и стафидите. Пекат се на скара около 10 минути. Поднасят се с пълнения домат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: