Пълнени камби с телешко и булгур

Българска национална кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 25.10.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 червени камби
500 г телешка кайма
1- 1 1/2 ч. ч. едър булгур
1 зелена чушка
1 глава лук
1 морков
1/2 домат
2 стръка целина
6-8 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сол
1 кг домати
250 мл зеленчуков бульон
50 г краве масло
2-3 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
1 стрък целина
10-12 зърна счукан черен пипер
2 дафинови листа
2 с. л. брашно за запръжка
1 с. л. винен оцет
1 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Пълнени камби с телешко и булгур
Морковът, лукът и зелената чушка за плънката се почистват, нарязват се наситно (или се смилат в блендер) и се запържват за около 1 минута в дълбок тиган със сгорещено олио.
2
Пълнени камби с телешко и булгур 2
Добавя се пюрираният домат, зеленчуците се задушават 3-4 минути и се сипва булгурът. Плънката се оставя още 3-4 минути на огъня, като се бърка непрекъснато. Подправя се с червен пипер и наситнени листа целина.
3
Пълнени камби с телешко и булгур 3
Каймата се залива с малко хладка вода и се намачква, за да не стане на гранули. След това се сипва в тигана при останалите продукти.
4
Пълнени камби с телешко и булгур 4
Плънката се посолява и се запържва за около 2 минути, като каймата продължава да се мачка. Накрая се подправя с чубрица, разбърква се и се оттегля от котлона.
5
Пълнени камби с телешко и булгур 5
Капачетата на камбите се отрязват, чушките се почистват от семето, пълнят се с плънката и се похлупват.
6
Пълнени камби с телешко и булгур 6
Подреждат се в тава, в която се наливат малко вода и олио. Пекат се 30-45 минути в загрята на 180 градуса фурна.
7
Пълнени камби с телешко и булгур 7
Лукът и морковът за соса се нарязват на едри кубчета и се запържват в 25 г от маслото. След 2-3 минути се добавят наситнените листа целина и зеленчуците се задушават под капак, докато се карамелизират (5-8 минути).
8
Пълнени камби с телешко и булгур 8
Прибавят се наситнените скилидки чесън и нарязаните на едри кубчета домати и сосът се оставя да къкри около 25-30 минути. Към края се подправя с черен пипер, дафинов лист, захар и сол.
9
Пълнени камби с телешко и булгур 9
В отделен съд се разтопяват останалите 25 г масло, сипва се брашното и се запържва, като се бърка с тел. Залива се с бульона, като продължава да се бърка, вари се около 5 минути, за да се уплътни, след което се излива в тенджерата.
10
Пълнени камби с телешко и булгур 10
Зеленчуците се подправят с оцет и се оставят да покъкрят още 1-2 минути. Готовият сос се претрива през цедка, за да се получи фина консистенция. Сервира се заедно с чушките.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


173 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: