Пълнени картофи

Източник: Бон Апети
Дата: 25.04.2001
Пълнени картофи
 
Необходими продукти:
1 глава лук
1 зелена чушка
2 домата
1 резен целина
4 с. л. олио
1/2 в. ч. бяло вино
3 с. л. доматено пюре
магданоз и босилек
7 едри картофа
400 г кайма
200 г гъби
100 г кашкавал
3 стръка зелен лук
50 г краве масло
1 яйце


Начин на приготвяне:
1
Пълнени картофи
Избират се по-едри картофи, обелват се и се издълбават с лъжичка. Долната част на всеки картоф се отрязва, за да не се обръщат при варенето.
2
Пълнени картофи 2
Лукът се нарязва на кръгчета и се запържва за минута в маслото. Прибавят се нарязани надребно гъби и се запържва още 5 минути.
3
Пълнени картофи 3
В купа се поставят каймата, задушените лук и гъби, яйцето, 6 стръка нарязан наситно магданоз, 1 ч. л. босилек. Омесва се и се посолява.
4
Пълнени картофи 4
Картофите се пълнят с получената смес. В голяма тенджера се сипва олиото и в него се запържват нарязан зелен лук, чушка, домати и целина. Задушава се 3 минути, наливат се доматеното пюре и 1 к. ч. вода.
5
Пълнени картофи 5
Картофите се поставят в тенджерата и се налива виното. Течността трябва да е до средата на картофите, ако е нужно се налива вода. Задушават се на тих огън 30 минути, внимава се да не се преварят. Сервира се, като в чиния се сипва от соса, отгоре се поставят 1-2 картофа и се настъргва кашкавал.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: