Пълнени кисели краставички със зрял фасул

Източник: Бон Апети
Дата: 23.12.2004
Пълнени кисели краставички със зрял фасул
 
Необходими продукти:
300-400 г зрял фасул от консерва
1 буркан кисели краставички
1/2-1 глава лук (50-60 г)
2 скилидки чесън
5-6 с. л. олио
1-2 с. л. доматено пюре
1-2 щипки джоджен
1-2 щипки чубрица
1 щипка сминдух
1 ч. л. червен пипер
черен пипер на вкус
печена чушка и маслини за украса



Начин на приготвяне:
1
Пълнени кисели краставички със зрял фасул
Бобът се изцежда и се намачква. Добавят се наситнените лук и чесън, джодженът, чубрицата и сминдухът. Поръсва се със сол и черен пипер и продължава да се намачква. Червеният пипер се запържва съвсем за кратко в предварително загрятото олио, като се наливат 1-2 с. л. вода. Добавя се в боба заедно с доматеното пюре.
2
Пълнени кисели краставички със зрял фасул 2
Краставичките се разполовяват, сърцевината им се изважда и се пълнят с пюрето. Подреждат се в чиния и се украсяват с ивица печена чушка и маслина.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: