Пълнени котлети

Източник: Бон Апети
Дата: 19.06.2001
Пълнени котлети
 
Необходими продукти:
4 котлета
4 резена шунка (100 г)
100 г кашкавал
брашно за паниране
2 яйца
1 ч. ч. галета
1 скилидка чесън
2 с. л. нарязан магданоз
олио за фритюрно пържене
1 скилидка чесън
2 зелени чушки
1 малка глава лук
1/2 буркан домати
1 с. л. брашно
2 с. л. олио
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. смлян кимион
щипка захар


Начин на приготвяне:
1
Пълнени котлети
Котлетите се поставят между два найлонови плика и се начукват, докато сe изтънят. В единия край на всеки се слага по парче шунка и кашкавал. Завиват се на две и краищата им се затискат. Овалват се в брашно.
2
Пълнени котлети 2
Чесънът се счуква и се смесва с разбитите яйца и нарязания наситно магданоз. Оваляните в брашно пържоли се потопяват в яйцата, след това се панират в галета. Оставят се настрана, докато се приготви доматеният сос.
3
Пълнени котлети 3
Лукът се нарязва наситно и се запържва в олиото. Добавя се нарязната наедро чушка, пържи се минута. Поръсва се с брашно и се сипват доматите. Вари се 15 минути на тих огън, поставят се подправките и ври още няколко минути.
4
Пълнени котлети 4
Свареният сос се пасира и прецежда. Пържолите се пържат в маслена баня по 7-8 минути от всяка страна. Готовите пържоли се поливат с доматен сос. Идеална гарнитура към ястието е картофена салата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: