Пълнени круши със сушени плодове и белтъчна коричка

Пълнени круши с аромат на канела, запечени под белтъчно тесто и гарнирани с шоколадов сос
Източник: Бон Апети
Дата: 31.10.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 круши
2 белтъка
4 с. л. пудра захар
50 мл ром
50-80 г микс от сушени плодове
100 г шоколадов кувертюр
пудра захар за поръсване
прясна мента за декорация
1 ч. ч. вода
1 с. л. кайсиев конфитюр
3 ч. л. захар
1-2 щипки канела


Начин на приготвяне:
1
Пълнени круши със сушени плодове и белтъчна коричка
Кайсиевият конфитюр, водата и захарта за сиропа се смесват, ароматизират се с канела и се загряват.
2
Пълнени круши със сушени плодове и белтъчна коричка 2
Сушените плодове се слагат в купа, заливат се с ром и се оставят да престоят (по възможност се накисват от предната вечер).
3
Пълнени круши със сушени плодове и белтъчна коричка 3
Крушите се обелват, нарязват се на половини и се почистват от семето, като се издълбават така, че да се получи отвор за плънката.
4
Пълнени круши със сушени плодове и белтъчна коричка 4
Задушават се за 5-8 минути в сиропа, след което се изваждат и се подреждат в тавичка.
5
Пълнени круши със сушени плодове и белтъчна коричка 5
Белтъците се разбиват на сняг, като в тях постепенно се сипва захарта.
6
Пълнени круши със сушени плодове и белтъчна коричка 6
Крушите се пълнят със сушените плодове и върху тях се шприцоват разбитите белтъци.
7
Пълнени круши със сушени плодове и белтъчна коричка 7
Отгоре се поръсва пудра захар и десертът се запича за около 5 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
8
Пълнени круши със сушени плодове и белтъчна коричка 8
Шоколадовият кувертюр се натрошава и се разтопява в соса от крушите.
9
Пълнени круши със сушени плодове и белтъчна коричка 9
При сервиране крушите се гарнират с приготвения сос и се декорират с листа прясна мента.
10
Пълнени круши със сушени плодове и белтъчна коричка 10
Съвет: Ако не разполагате с достатъчно време, залейте сушените плодове и с малко гореща вода, за да набъбнат по-бързо.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: