Пълнени пъстърви

Източник: Бон Апети
Дата: 06.09.2001
Пълнени пъстърви
 
Необходими продукти:
3 пъстърви
1 глава лук
2 стръка целина
1 ч. ч. пилешки бульон
2 скилидки чесън
30 г краве масло
3 стръка копър
1 ч. л. мащерка
3 филии стар хляб
лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Пълнени пъстърви
Рибата се почиства и посолява. Чесънът се счуква в хаванче. Лукът и целината се нарязват наситно, запържват се в масло за минута. Прибавят се скилидките чесън, запържват се 10 секунди и се налива пилешкият бульон.
2
Пълнени пъстърви 2
Хлябът се надробява в купа, върху него се изсипват зеленчуците от тигана. Рибите се пълнят с получената смес.
3
Пълнени пъстърви 3
Напълнените риби се намазват с олио и се подреждат върху решетка на фурна. Под нея се поставя тава с малко вода. Пекат се 20 минути в загрята фурна при температура 200 градуса.
4
Пълнени пъстърви 4
Пъстървите се сервират с резени лимон. Поръсват се с пресен копър и лимонов сок.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: