Пълнени патладжани по италиански

Дата: 12.09.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 патладжана
4 домата
40 г маслини „Каламата”
20 г каперси
1/4 връзка пресен босилек
1 топка моцарела (125 г)
40 г сирене „Пармезан“
1 скилидка чесън
1 щипка сух риган
2 с. л. зехтин „Екстра върджин”
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени патладжани по италиански Патладжаните се измиват, режат се надве по дължина и се сваряват в подсолена вода за 20 минути.
2
Пълнени патладжани по италиански  2Малко от месестата им част се издълбава с лъжица и се наситнява.
3
Пълнени патладжани по италиански  3Доматите се измиват и се режат на кубчета. Маслините се почистват от костилките и се нарязват на шайби.
4
Пълнени патладжани по италиански  4Чесънът се наситнява и се запържва в зехтина. Добавя се месестата част от патладжана.
5
Пълнени патладжани по италиански  5След като водата, която се отделя, се изпари, се добавят маслините, доматите и сухият риган. Овкусява се със сол и черен пипе и се готви 15 минути.
6
Пълнени патладжани по италиански  6Добавят се каперсите, разбърква се, дърпа се от огъня и се прибавят накъсаната моцарела и нарязаният босилек.
7
Пълнени патладжани по италиански  7Патладжаните се пълнят със сместа, поръсват се с настъргания пармезан и се пекат 30 минути на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2016
Лека вечеря за летните дни.
9.
Изпрати
лично съобщение

12.07.2016
Много е приятен. И топъл и студен е великолепен.
8.
Изпрати
лично съобщение

06.07.2016
Простооо съм възхитена. Страхотно се получи. Силно я препоръчвам
7.
Изпрати
лично съобщение

17.08.2015
Много ми хареса рецептата. Имах проблем с плънката, плашех се,че доматите да малки и няма да стигне, но се оказа, че е прекалено много. Импровизирах и сложиш излишната плънка в гюведже и чукнах едно яйчице отгоре и превърнахме дефекта в ефект :) Съпругът ми, който не обича патладжани, много се зарадва на специалната порция :)
6.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2015
Тази рецепта наистина е уникална.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


324 ДУШИ ОНЛАЙН
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта