Пълнени патладжани в буркани

Перфектната гарнитура към любимите домашни ястия
Източник: Бон Апети
Дата: 02.09.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 дребни патладжана
1/2 зелка
4 моркова
1 връзка магданоз
1/2 връзка керевиз
6 скилидки чесън
1 с. л. сол

за саламурата:
300 мл бял винен оцет (6 или 9%)
150 г захар
1 3/4 л вода
1 пакетче смес за приготвяне на туршии



Начин на приготвяне:
1
Пълнени патладжани в буркани
Патладжаните се почистват от дръжките и с малък нож по тях се правят надлъжни разрези, като се внимава да не се пробият.
2
Пълнени патладжани в буркани 2
Слагат се в голямо количество кипяща подсолена вода и се варят 25 минути, докато омекнат, след което се охлаждат.
3
Пълнени патладжани в буркани 3
Зелето се наситнява.
4
Пълнени патладжани в буркани 4
Морковите се обелват и се настъргват, а чесънът се реже на филийки. В купа се смесват зелето, морковите, накълцаният магданоз и чесънът. Посоляват се и се намачкват.
5
Пълнени патладжани в буркани 5
Патладжаните се пълнят с тази смес, като в отвора на всеки се поставят листенца керевиз.
6
Пълнени патладжани в буркани 6
Подреждат се в стерилизирани буркани. Ако остане керевиз, се слага и в бурканите.
7
Пълнени патладжани в буркани 7
Сместа за приготвяне на туршия се разбърква с водата, оцета и захарта, и се вари 3–5 минути.

8
Пълнени патладжани в буркани 8
След това съдът се дърпа от котлона и патладжаните се заливат със саламурата. Съхраняват се на хладно и тъмно място.



Съвет:
Посоченото количество продукти е достатъчно за приготвянето на 6 буркана от по 700 мл всеки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: