Пълнени патладжани

Източник: Denitsa Petkova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 31.01.2016
Пълнени патладжани
Пълнени патладжани
Пълнени патладжани
Пълнени патладжани
Пълнени патладжани
 
Необходими продукти:
за патладжаните:
2-3 патладжана
1 с. л. зехтин
350 мл доматен сос
1/2 ч. ч. сирене „Моцарела“

за плънката:
450 г сирене „Крема“
1/2 ч. ч. сирене „Моцарела“
1/2 ч. ч. настъргано сирене „Пармезан“
1 яйце
черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Нарежете патладжаните на 12 ивици и ги намажете от двете страни с малко зехтин.
2
Гответе в тиган на умерен огън, по 1-2 минути от всяка страна, докато патладжаните започнат да омекват. След това ги оставете настрана, за да изстинат.
3
Смесете всички продукти за плънката в купа, като предварително накъсате моцарелата и леко разбиете яйцето.
4
Намажете дъното на плосък съд от йенско стъкло с доматения сос.
5
Върху всяка ивица патладжан сложете от плънката и завийте на руло.
6
Наредете патладжанените рулца върху доматения сос и ги поръсете с накъсаната моцарела.


7
Печете ястието около 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато моцарелата започне да се размеква.



Съвет:
Оставете ястието да се охлади за около 5 минути и сервирайте.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

09.08.2019
Обожавам тази рецепта!
6.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2017
Здравейте, много красиви фотографии сте направили, илюстрират прекрасно ястието. Възнамерявам да го притотвя, но у мен възникнаха въпроси и Ви моля да отговорите на тях. 1. На две места в необходимите продукти фигурира половин чаша моцарела. Кажете ми, поставяте ли моцарела и в доматения сос? 2. На снимката се вижда настърган и запечен пармезан ВЪРХУ загънатите патладжани, а в описанието излиза, че пармезанът се поставя в плънката. Къде точно се влага пармезанът? Благодаря предварително за отговора.
5.
Изпрати
лично съобщение

21.08.2017
Много вкусно!
4.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2016
на патладжаните само им трябва правилна рецепта (: моите са замаскирани с допълнителни сирена, че ми се намираха в хладилника. вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2016
Аз добавих и чубрица,за да стане вкусът съвсем \"нашенски\"
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: