Пълнени патладжани

Дата: 31.01.2016
Източник: Denitsa Petkova
ТИТЛА: Хоби готвач
Пълнени патладжаниПълнени патладжаниПълнени патладжаниПълнени патладжаниПълнени патладжани
 
Необходими продукти:
за патладжаните:
2-3 патладжана
1 с. л. зехтин
350 мл доматен сос
1/2 ч. ч. сирене „Моцарела“
за плънката:
450 г сирене „Крема“
1/2 ч. ч. сирене „Моцарела“
1/2 ч. ч. настъргано сирене „Пармезан“
1 яйце
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Нарежете патладжаните на 12 ивици и ги намажете от двете страни с малко зехтин.
2
Гответе в тиган на умерен огън, по 1-2 минути от всяка страна, докато патладжаните започнат да омекват. След това ги оставете настрана, за да изстинат.
3
Смесете всички продукти за плънката в купа, като предварително накъсате моцарелата и леко разбиете яйцето.
4
Намажете дъното на плосък съд от йенско стъкло с доматения сос.
5
Върху всяка ивица патладжан сложете от плънката и завийте на руло.
6
Наредете патладжанените рулца върху доматения сос и ги поръсете с накъсаната моцарела.


7
Печете ястието около 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато моцарелата започне да се размеква.



Съвет:
Оставете ястието да се охлади за около 5 минути и сервирайте.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2016
на патладжаните само им трябва правилна рецепта (: моите са замаскирани с допълнителни сирена, че ми се намираха в хладилника. вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2016
Аз добавих и чубрица,за да стане вкусът съвсем \"нашенски\"
2.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2016
Сполучливо
1.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2016
да
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта