Пълнени печени чушки с яйчена заливка

Дата: 01.10.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
7 червени чушки
2 скилидки чесън
3 моркова
4 стръка селъри
80 мл зехтин
1 ч. л. сух розмарин
600 г картофи
3 яйца
400 мл прясно мляко
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени печени чушки с яйчена заливкаЧушките се измиват и се изпичат за 45 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
2
Пълнени печени чушки с яйчена заливка 2Морковите се обелват и се настъргват на едро ренде.
3
Пълнени печени чушки с яйчена заливка 3Селърито се обелва и се нарязва наситно. Чесънът също се наситнява.
4
Пълнени печени чушки с яйчена заливка 4Половината от зехтина се загрява и в него се запържват селърито и чесънът. Прибавят се морковите и също се запържват. Когато зеленчуците омекнат, се подправят с розмарина и се оставят да се охладят.
5
Пълнени печени чушки с яйчена заливка 5Картофите се обелват, разрязват се на четвъртинки и се сваряват. Прибавят се към другите зеленчуци и се намачкват. Поливат се с останалият зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер.
6
Пълнени печени чушки с яйчена заливка 6Чушките се обелват, почистват се от семките, като се разрязват в долната си част – дръжката не трябва да се изрязва.
7
Пълнени печени чушки с яйчена заливка 7Чушките се пълнят със сместа и се подреждат в тава.
8
Пълнени печени чушки с яйчена заливка 8Яйцата се разбиват и се налива прясното мляко. Уплътнява се с брашното и се разбива отново.
9
Пълнени печени чушки с яйчена заливка 9Чушките се заливат със сместа и се пекат за 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (26)
26.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2015
Лека храничка за горещо време :)
25.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2015
Страхотна рецепта и много вкусно!
24.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2015
Голяма играчка падна. Заслужава си обаче!
23.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2015
Страхотна рецепта! Току-що я сготвих - великолепно безмесно предложение, което ще изкуши и най-заклетия месояд :)!
22.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2014
Благодаря за хубавата рецепта! А плънката е много ароматна и може да се използва самостоятелно за гарнитура.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта