Пълнени пилешки гърди с гъби и домати

Източник: Бон Апети
Дата: 11.11.2002
Пълнени пилешки гърди с гъби и домати
 
Необходими продукти:
4 бр. пилешки гърди с кожата
250 г гъби
50 г масло
2 стерилизирани домата, ситно нарязани
2-3 с. л. тъмен соев сос
1-2 щипки сол
черен пипер
1 ч. л. сух розмарин
1 с. л. брашно
1 чаша бяло вино (мускат)
1/2 глава лук
черен пипер и сол на вкус
2-3 щипки куркума (по желание)


Начин на приготвяне:
1
Пълнени пилешки гърди с гъби и домати
Гъбите се нарязват на малки парчета и се запържват в маслото за 3 минути на силен огън. Овкусяват се със соев сос, добавят се доматите и се запържват около минута (или докато се изпари течността). Подправя се със сол и черен пипер.
2
Пълнени пилешки гърди с гъби и домати 2
Кожата се отделя частично от гърдите и гъбите се разпределят между нея и месото. Покриват се с кожата и ако е необходимо, се защипва с клечка за зъби или с метално шишче, за да не изтича плънката.
3
Пълнени пилешки гърди с гъби и домати 3
Гърдите се поръсват със сол и стрит розмарин, поставят се в тавата и се налива 1 пръст вода. Запичат се около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна (или докато леко се зачервят). Може да се поръсят с червен пипер за цвят.
4
Пълнени пилешки гърди с гъби и домати 4
В тавата с останалия от печенето сок се слага брашното и се разбърква добре. Наливат се виното и 1/2 чаша студена вода, прехвърля се в тиган и се кипва. Добавя се настърган на ренде лук и ври още 1-2 минути. Подправя се със сол, черен пипер и куркума.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: