Пълнени пилешки гърди със сирене „Бри“

С апетитно запечена сладко-кисела коричка
Източник: Бон Апети
Дата: 26.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 бр. пилешки гърди с кожа (по 200 г)
200 г сирене „Бри“
100 г сушени кайсии
50 г орехи
30 г крем сирене
80 мл зехтин
1 глава целина (600 г)
3 скилидки чесън
1/2 връзка пресен босилек
кората от 1 лимон
2 с. л. мед
1 с. л. балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени пилешки гърди със сирене „Бри“
Целината се бели и се реже на гредички. Залива се с 50 мл зехтин и се поръсва с 2 скилидки чесън, нарязан наситно, сол, черен пипер, меда и настърганата лимонова кора. Разбърква се. Пече се 15–20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
2
Пълнени пилешки гърди със сирене „Бри“ 2
Орехите се смилат с останалия чесън и листата босилек. Наливат се и около 15 мл зехтин. Полученото песто се разбърква с нарязаното на кубчета сирене „Бри“ и с крем сиренето. Овкусява се със сол и черен пипер.
3
Пълнени пилешки гърди със сирене „Бри“ 3
Месото се цепва по средата, за да се изтъни. Сместа се разпределя внимателно върху гърдите и се затварят добре. По желание се фиксират с клечки за зъби.
4
Пълнени пилешки гърди със сирене „Бри“ 4
Подреждат се в тавата с целината с кожата на горе. Пекат се 10 минути.
5
Пълнени пилешки гърди със сирене „Бри“ 5
Кайсиите се смилат с оцета и останалия зехтин.
6
Пълнени пилешки гърди със сирене „Бри“ 6
С получената смес се маже кожата.
7
Пълнени пилешки гърди със сирене „Бри“ 7
Тавата се връща във фурната и ястието се пече още 10–15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: