Пълнени пилешки рула с цветна салата

Пъстро, богато на вкусове и аромати ястие с пилешко
Източник: Бон Апети
Дата: 24.04.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 цели пилешки бутчета
30 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за плънката:
100 г сирене „Ементал“
2 с. л. галета
1/4 връзка магданоз
30 мл зехтин

за салатата:
200 г замразен грах
1 глава броколи
2 глави червено цвекло
50 мл зехтин
сокът от 1 лимон
2 скилидки чесън
50 г орехи
3 стръка прясна мента
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пълнени пилешки рула с цветна салата

Бутчетата се обезкостяват и месото се вкусява със сол и черен пипер.

 


2
Пълнени пилешки рула с цветна салата 2

Ементалът се настъргва в купа, смесва се с галетата, наситнения магданоз и зехтина за плънката.

 


3
Пълнени пилешки рула с цветна салата 3

Върху два пласта фолио за свежо съхранение се поставя парче месо, върху него – от плънката.

 


4
Пълнени пилешки рула с цветна салата 4

Завива се стегнато руло с фолиото, завързва се като бонбон. След това се увива в алуминиево фолио. Така се подготвят и останалите 3 рула.

 


5
Пълнени пилешки рула с цветна салата 5

Броколите се разделят на розички. Бланшират се във вряща вода за 3–4 минути. (Водата се запазва за поширане на рулата). Изваждат се в купа със студена вода и лед, за да се спре процесът на готвене и да запазят свежия си зелен цвят.

 


6
Пълнени пилешки рула с цветна салата 6

Цвеклото се обелва и се настъргва на едро ренде. Грахът се попарва с вряща вода и се отцежда.

 


7
Пълнени пилешки рула с цветна салата 7

Пилешките рула се пошират във все още врящата вода от броколите, но при изключен котлон, за 6–7 минути.

 


8
Пълнени пилешки рула с цветна салата 8

Изваждат се, отвиват се (вече са запазили формата си) и се слагат в тава. Поливат се със зехтина, поръсват се със сол и черен пипер, и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути, докато се образува хрупкава коричка.

 


9
Пълнени пилешки рула с цветна салата 9

В голяма купа се смесват броколите, грахът и цвеклото. Овкусяват се със сока от лимона, зехтина, сол, черен пипер, наситнената мента, натрошените орехи и чесъна, стрит на паста с малко сол. Рулата се сервират върху канапе от салатата.

 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2014
Браво!...Страхотни сте!...
1.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2014
много лесно и вкусно ястие, което така впечатли гостите ми, че постоянно искат да ми гостуват. тъй като не съм усвоила обезкостяването аз си взех пилешки пържоли, но скоро смятам да се пробвам
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: