Пълнени смокини

Източник: Бон Апети
Дата: 03.10.2003
Пълнени смокини
 
Необходими продукти:
10-15 едри смокини
3-4 с. л. извара
2-3 с. л. сметана
1-2 с. л. мед
5-6 орехови ядки
1 капка есенция от ром
2 жълтъка
2-3 с. л. захар
1/2 в. ч. бяло вино
1-2 с. л. ликьор (малинов)


Начин на приготвяне:
1
Пълнени смокини
Смокините се разполовяват и вътрешността им се изгребва с лъжица или със сладкарски пош.
2
Пълнени смокини 2
Пълнежът се приготвя, като ореховите ядки се счукват, слагат се в блендер и се прибавят изварата, сметаната, медът и есенцията ром. Разбиват се, докато се получи гладък плътен сос.
3
Пълнени смокини 3
Жълтъците се разбиват в метална купа със захарта, докато започнат да побеляват. Купата се поставя в съд с кипнала вода и се прибавят останалите съставки за соса. Бърка се непрекъснато до получаването консистенцията на майонеза.
4
Пълнени смокини 4
Смокините се пълнят с лъжичка или шприц и се подреждат в намаслена тавичка. С лъжица се полива от соса върху напълнените смокини и се пече само отгоре около 10 минути при температура 220 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: