Пълнени тиквички с агнешко

Дата: 06.07.2004
Източник: Бон Апети
Пълнени тиквички с агнешко
 
Необходими продукти:
250 г агнешко обезкостено месо
6–7 с. л. олио
1 глава лук
1 домат (200 г)
1,2 кг тиквички
4–5 щипки бахар
50 г смлени бадемови ядки
1 с. л. сусам
4–5 листа джоджен
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени тиквички с агнешкоМесото се накълцва и се запържва в предварително сгорещеното олио. Добавя се нарязаният наситно лук и се пържи 2–3 минути. Доматът се нарязва на кубчета, поставя се при месото и се оставя да къкри.
2
Пълнени тиквички с агнешко 2Тиквичките се разполовяват надлъжно, вътрешността им се изважда, наситнява се, прибавя се в тигана и силата на котлона се увеличава, за да изври водата. Малко преди тиганът да се отстрани от котлона, ястието се поръсва с бахара, смлените бадемови ядки, сусама, солта и наситнените листа джоджен.
3
Пълнени тиквички с агнешко 3Тиквичките се запълват с плънката, подреждат се в тава и се налива 1 пръст вода. Тавата се покрива с фолио и ястието се пече 40–45 минути при температура 180 градуса. След това фолиото се маха и тиквичките се запичат за 10 минути на най-високата температура на фурната.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта