Пълнени тиквички с ориз и сирене „Горгонзола“

Дата: 24.03.2010
Източник: Бон Апети
Пълнени тиквички с ориз и сирене „Горгонзола“
 
Необходими продукти:
200 г ориз
100 мл лимонов сок
200 мл зехтин
1 ч. л. зеленчуков бульон
сол на вкус
50 мл бяло вино
50 мл зехтин
100 г орехи
150 г печени червени чушки
100 мл сметана
200 г сирене „Горгонзола“ (синьо сирене)
1 кг тиквички
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквичките се измиват и се почистват, след което се разрязват наполовина. Издълбават се с лъжица и се запичат във фурна на 200 градуса за 10 минути.
2
Оризът за плънката се сварява в 700 мл подсолена вода. Чушките се режат наситно, задушават се в зехтина и виното и се добавя свареният ориз. Тиганът се дърпа от огъня и сиренето се натрошава върху останалите продукти. Добавя се сметаната и всичко се разбърква.
3
Полуготовите тиквички се пълнят и се пекат още 10 минути на 220 градуса. Заливат се със соса и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта