Пълнени тиквички със салца от моркови

Вариантът на Стоян – със зеленчуци и пикантна салца
Източник: Бон Апети
Дата: 11.05.2011
Пълнени тиквички със салца от моркови
 
Необходими продукти:
2 тиквички
1 морков
1/4 глава лук
1 скилидка чесън
1/4 връзка копър
2 белтъка
1 с. л. рапично олио
сол и черен пипер на вкус

за салцата:
1–2 моркова
1/4 глава червен лук
1 суха люта чушка
1/4 връзка пресен кориандър
сокът от 1/2 лимон
1 ч. л. зехтин
1 щипка морска сол


Начин на приготвяне:
1
Пълнени тиквички със салца от моркови

Тиквичките се разрязват надве по дължина и се издълбават с лъжица. 


2
Пълнени тиквички със салца от моркови 2

Сърцевината на тиквичките, лукът, чесънът и морковът се режат наситно.


3
Пълнени тиквички със салца от моркови 3

Нарязаните зеленчуци се задушават в тиган с рапичното олио, докато омекнат.


4
Пълнени тиквички със салца от моркови 4

Издълбаните тиквички се бланшират за 1 минута в подсолена вода и след това се шокират в лед с вода, за да останат хрупкави. 


5
Пълнени тиквички със салца от моркови 5

След като сместа от зеленчуците изстине, се овкусява със сол, черен пипер, пресен копър и се прибавят белтъците. 


6
Пълнени тиквички със салца от моркови 6

Приготвената плънка се разпределя в тиквичките и те се запичат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути, докато се получи златиста коричка. 


7
Пълнени тиквички със салца от моркови 7

Сухата чушка за салцата се почиства от семките, наситнява се и се намачква със сол в хаванче.


8
Пълнени тиквички със салца от моркови 8

Морковите се настъргват на едро ренде, слагат се в хаванчето с чушката и също леко се намачкват. Прибавят се лукът, нарязан наситно, накълцаният кориандър, лимоновият сок и зехтинът. 


9
Пълнени тиквички със салца от моркови 9

В чинии се оформя канапе от салцата, отгоре се поставят пълнените тиквички, капва се малко зехтин и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: