Пълнени яйца с крем сирене

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 25.02.2015
Пълнени яйца с крем сирене
 
Необходими продукти:
6 яйца
200 г крем сирене
1 стрък пресен лук
1/2 ч. л. черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Измивате яйцата и ги сварявате. Яйцата трябва да са твърдо сварени - като великденски яйца. За десет минути вашите яйца ще са твърдо сварени. Сварените яйца измивате със студена вода, за да изстинат добре, след което ги обелвате, нарязвате ги на две половинки и отделяте жълтъците.
2
С помощта на пасатор или кухненски робот пасирате крем сиренето, жълтъците, пресния лук и черния пипер, до получаване на мус. Идва ред да напълните белтъците. Може да ползвате шприц (както са напълнени яйцата на снимката) или ако нямате под ръка може да ги напълните с помощта на чаена лъжичка.
3
Готовите пълнени яйца с крем сирене може да украсите с любимите си пресни подправки. Може да използвате магданоз, копър, а защо не и розмарин (както са приготвени пълнените яйца на снимката).
4
Съвет:
Тъй като плънката вероятно ще бъде в повече, може да използвате останалата плънка като украса за вашата зелена салата. Освен това, плънката е много подходяща за мазане на препечени филийки, а ако добавите и резен пресен домат ще получите много свежи сандвичи.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: