Пълнени зеленчуци

Дата: 27.05.2014
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Пълнени зеленчуци
 
Необходими продукти:
500 г кайма
400 г ориз
15 стръка магданоз
1 с. л. доматено пюре
2 настъргани домата
1 к. л. смлян бахар и кориандър
6-7 с. л. олио
джоджен, сол и черен пипер на вкус
1 патладжан
2 чушки
2 тиквички
3 домата
4 картофа
7 гъби
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени зеленчуциВсеки е хапвал пълнени чушки. Сега ви предлагам да разширите кръгозора на вашите вкусове и да опитате тази рецепта.
В подходяща купа сложете 500 г кайма, измит от нишестето ориз (400 г), една ситно нарязана глава лук, нарязаните наситно половин връзка магданоз и шепа мента, 1 с. л. доматено пюре и 2 настъргани домата. Добавете по 1/2 к. л. смлян бахар и смлян кориандър, а после сол и черен пипер на вкус. Накрая полейте с 3-4 с. л. олио. Хубаво омесете всичките съставки и оставете готовата кайма да отпочине в хладилника за 30 минути.

2
Пълнени зеленчуци 2Докато плънката отпочива в хладилника, почистете и измийте зеленчуците, които ще пълните. Старайте се да направите достатъчно голяма дупка, за да можете да натъпчете после плънката. За тази цел съм използвал сниманите два уреда.
3
Пълнени зеленчуци 3Щом станете готови, извадете плънката от хладилника и започнете да пълните зеленчуците. Да не забравите да овкусите със сол зеленчуците отвътре преди самото пълнене. На мен описаните продукти ми стигнаха за това количество плънка. Така напълнените зеленчуци можете да сготвите във тенджера или в тава, както аз съм направил.
4
Пълнени зеленчуци 4Щом сте готови, залейте пълнените зеленчуци с две чаши вода и полейте с 3-4 с. л. олио отгоре. Аз слагам малко сол и на водата. При тенджерата похлупете с капак за да се задушат, а при тавата ги покрийте с алуминиево фолио. Щом водата заври, намалете силата на котлона или печката. Гответе на слаб огън, докато станат готови.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2014
Микс от зеленчуци обичам ,много.Хранителни и полезни са.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


182 ДУШИ ОНЛАЙН
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта