Пълнено агнешко бутче със спанак и горски гъби

Дата: 08.11.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешко бутче
2-3 щипки джоджен
1-2 ч. л. доматено пюре
сокът от печеното месо
черен пипер и сол на вкус
1 морков
2 глави лук
2-3 скилидки чесън
2 шепи сушени горски гъби
30 г краве масло
150-200 г замразен спанак
200-250 г печурки
черен пипер и сол на вкус
2-3 с. л. зехтин
50 г краве масло
1 щипка чубрица
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнено агнешко бутче със спанак и горски гъбиАгнешкото бутче се обезкостява и по-дебелите участъци се прорязват така, че да се получи тънко парче месо. Овкусява се със зехтин, черен пипер и сол.
2
Пълнено агнешко бутче със спанак и горски гъби 2Сушените гъби се заливат с топла вода и се оставят да престоят, докато набъбнат.
3
Пълнено агнешко бутче със спанак и горски гъби 3Лукът се нарязва наедро, печурките – на филийки и се запържват на силен огън в сгорещеното краве масло.
4
Пълнено агнешко бутче със спанак и горски гъби 4Морковът се остъргва, нарязва се на пръчици и се задушава с малко вода в микровълнова фурна за около 3 минути на пълна мощност.
5
Пълнено агнешко бутче със спанак и горски гъби 5Горските гъби се отцеждат от водата и се прибавят при лука и печурките. Плънката се посолява, подправя се с черен пипер и се задушава около 10 минути на по-слаб огън.
6
Пълнено агнешко бутче със спанак и горски гъби 6Месото се разстила и се оформя като правоъгълник. Върху него се разпределят задушените пръчици морков, плънката и спанакът.
7
Пълнено агнешко бутче със спанак и горски гъби 7По-дебелите части на месото се прорязват и в цепнатините се слагат малко краве масло и скилидките чесън.
8
Пълнено агнешко бутче със спанак и горски гъби 8Бутчето се завива на руло, завързва се с канап и се слага в намаслена тава. Пече се 20 минути в загрята до 250 градуса фурна, след което температурата се намалява на 160-180 градуса и се пече още 60-70 минути. През 15-20 минути месото се полива със соса от тавата.
9
Пълнено агнешко бутче със спанак и горски гъби 9След като агнешкото е готово, останалият от печенето сок се пресипва в тенджерка, подправя се с доматено пюре, джоджен, чубрица и сол, разбърква се и къкри 1-2 минути.
10
Пълнено агнешко бутче със спанак и горски гъби 10При сервиране рулото се нарязва на филийки и се полива със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


332 ДУШИ ОНЛАЙН
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта