Пълнено печено пиле по селски

Тук плънката е от кълцана наденица, пилешки дробчета и много лук
Източник: Бон Апети
Дата: 25.04.2012
Пълнено печено пиле по селски
 
Необходими продукти:
1 пиле
3 глави червен лук
100 г пилешки дробчета
200 г кълцана наденица
40 г краве масло
4 стръка магданоз
1 стрък салвия
2 стръка розмарин
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус

за хляба:
250 г брашно от елда
200 мл прясно мляко
2 яйца
20 г краве масло
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пълнено печено пиле по селски

Пилешките дробчета и наденицата се нарязват.

 


2
Пълнено печено пиле по селски 2

Смесват се с наситнения магданоз, сол и черен пипер по желание (зависи от тотва, колко е подправена наденицата).

 


3
Пълнено печено пиле по селски 3

Пилето се пълни със сместа и се затваря с шишче или клечки за зъби. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


4
Пълнено печено пиле по селски 4

Запържва се от всички страни, до златисто,  в маслото, предварително загрято.

 


5
Пълнено печено пиле по селски 5

После се премества в тава, слагат се нарязаният наедро лук, салвията, мащерката, розмаринът, налива се 1 чаена чаша вода, подправя се със сол и черен пипер. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 1 час и 15 минути, като по време на печенето се маже със сока, който се отделя.

 


6
Пълнено печено пиле по селски 6

В купа се смесват брашното, яйцата, млякото, 1/2 ч. ч. вода, сол и черен пипер. Трябва да се получи малко по-гъсто тесто от палачинково.

 


7
Пълнено печено пиле по селски 7

Изсипва се в широка плитка тава, намазана с маслото за хляба. Пече се за 30 минути в загрята на 180 градуса фурна. (Може да се сложи при пилето).

 


8
Пълнено печено пиле по селски 8

Пилето се разделя на парчета, поднася  се с лука, малко от соса и начупен хляб.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

08.10.2013
Рецептата много ми допада и е лесно изпълнима, но аз си прибавих гъби в плънката и не не правих хляба........получи се много вкусно........:)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2013
Вместо наденица използвам пушени гърди или бекон. Резултата също е невероятен.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Ще има, Роси.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
моля за други рецепти с ЕЛДА
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: