Пълнено пиле с ориз и зеленчуци

Дата: 31.10.2015
ТИТЛА: Помощник готвач
Пълнено пиле с ориз и зеленчуци
 
Необходими продукти:
1 пиле
200 г бисерен ориз
3 моркова
1 глава лук
1 стрък праз
100 г черни маслини (без костилка)
4-5 големи пресни гъби
250 мл бяло вино
1 с. л. горчица
3 скилидки чесън
1 ч. л. мащерка
80 г краве масло
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Морковите се обелват, нарязват се наситно и се задушават с вода.
2
След като морковите леко се задушат, се добавят нарязаните на шайби лук, праз и гъби.
3
Зеленчуците се задушават, докато омекнат.
4
Оризът се измива и се добавя към зеленчуците.
5
Сипва се виното и съдът се похлупва, докато оризът поеме течността.
6
Добавят се маслините и скилидките чесън.
7
Горчицата се смесва с маслото, ригана и мащерката и пилето се намазва добре отвътре и отвън с тази смес.
8
Пълни се с плънката и се зашива (или се затваря с клечки за зъби).
9
Слага се в тава и се пече 1 час и 30 минути, като периодично се полива със соса от печенето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта