Пълнено пиле със сирена и спанак

Дата: 13.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
150 г спанак
4 филии бял хляб
100 г топени сиренца
125 г сирене „Моцарела“
1 скилидка чесън
1 глава лук
15 мл олио
40 г краве масло
2 с. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус
за гарнитурата:
600 г картофи
400 г моркови
4 глави червен лук
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнено пиле със сирена и спанакЛукът и чесънът се наситняват и се запържват в олиото за кратко.
2
Пълнено пиле със сирена и спанак 2Сипва се нарязаният на малки кубчета хляб и се пържи, докато се получат златисти крутони.
3
Пълнено пиле със сирена и спанак 3Спанакът се попарва с вряла вода, след това се шокира и се отцежда добре.
4
Пълнено пиле със сирена и спанак 4Към крутоните се слагат накъсаната моцарела, наситненият спанак и топените сиренца, и се овкусява със сол и черен пипер.
5
Пълнено пиле със сирена и спанак 5Пилето се овкусява със сол и черен пипер, намазва се с горчица (също и между гърдите и кожата), пълни се със сместа със сирената и се зашива.
6
Пълнено пиле със сирена и спанак 6Картофите и морковите се обелват, режат се на шайби, а червеният лук – на лодки. Слагат се в тавата за печене и се овкусяват със сол и черен пипер.
7
Пълнено пиле със сирена и спанак 7Пълненото пиле също се слага в тавата и се покрива с парченца масло. Налива се малко вода и ястието се пече около 1 час и 30 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Една от любимите ни и най-често готвени рецепти! Страхотна вкусотия!
9.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2015
вкусно...
8.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2015
Стана страхотно :)
7.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2015
Здравейте не съм приготвяла пиле с дижонска горчица. Притеснява ме вкусът на пилето дали няма да е много лют и натрапчив след изпичането с тази горчица , която си има доста особен и силен вкус.
6.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2015
Много вкусно пиленце стана, само дето от продуктите за плънката се получава количество което е в повече отколкото може да се сложи в пилето и е жалко да се изхвърли това дето е в повече защото е много хубава плънка. Благодаря за чудесната рецепта :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


228 ДУШИ ОНЛАЙН
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта