Пълнено пиле върху зеле

Дата: 22.08.2012
Източник: Бон Апети
Пълнено пиле върху зеле
 
Необходими продукти:
1 пиле
сол и черен пипер на вкус
за плънката:
100 г бисерен ориз
1 морков
1/2 стрък праз
1 скилидка чесън
1/2 ч. л. кимион
1 зелена ябълка
200 мл пилешки бульон
20 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
за киселото зеле:
1,2 кг кисело зеле
500 мл пилешки бульон
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
3–4 зрънца хвойна
1 щипка индийско орехче
2 дафинови листа
1 ч. л. лют пушенчервен пипер
2 с. л. олио

Начин на приготвяне:
1
Пълнено пиле върху зеле
Празът и чесънът за плънката се нарязват наситно, а морковите се настъргват. Зеленчуците се запържват в маслото и когато омекнат леко, се овкусяват с кимиона, сол и черен пипер.


2
Пълнено пиле върху зеле 2
Добавя се оризът и се пържи за кратко, налива се бульона.


3
Пълнено пиле върху зеле 3
Накрая се слага настърганата с кората ябълка, разбърква се и се оставя и тя да омекне.


4
Пълнено пиле върху зеле 4
Плънката се сваля от огъня и след като се охлади леко с нея се пълни пилето, което предварително е овкусено със сол и черен пипер. Зашива се или се прихваща с дървени шишчета.


5
Пълнено пиле върху зеле 5
Хвойната за зелето се счуква в хаванче заедно с чесъна.


6
Пълнено пиле върху зеле 6
В сгорещеното олио се запържват наситненият лук, чесънът и хвойната.


7
Пълнено пиле върху зеле 7
Овкусява се с ииндийското орехче и дафиновият лист и се слага зелето – нарязано наедро. Поръсва се лютия пипер и се оставя зелето да се запържи, докато леко омекне.


8
Пълнено пиле върху зеле 8
Зелето се изсипва в тава и отгоре се поставя напълненото пиле. Налива се пилешкият бульон и се пече в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор (или на 210 градуса без) за 1,5 часа, в зависимост от големината на птицата.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2014
Моят дегустатор отсече ,че е много вкусно !!! :) А повярвайте за 29 год.той ми е коректора за едно ястие ! :) Аз само го опитах ,защото не бива да ям кисело зеле. Но наистина е вкусно ! За първи път слагам в кисело зеле чесън и лук ,праз. Пропуснах някои подправки ,защото ги нямах ,а някои ,защото мъжа ми има проблем с подправките ! Искрено казвам ,че е вкусно !
3.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2014
Почвам пълненото пиле върху зеле ! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
И ние се надяваме:)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
надявам се да ми хареса
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


304 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта