Пълнено пилешко бутче с козе сирене и босилек

Дата: 14.09.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пилешки бутчета
2 с. л. червен винен оцет
4-5 с. л. зехтин
10-12 листа пресен босилек
1/2 глава кроминд лук
1 патладжан
1 зелена чушка
1 червена чушка
2 скилидки чесън
3 стръка селари
50 г обезкостени маслини
50 г чери домати
черен пипер и сол на вкус
10-15 листа пресен босилек
80-100 г френско козе сирене
4-5 ивици бекон
1 ч. л. каперси
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнено пилешко бутче с козе сирене и босилекБутчетата се обезкостяват, изтъняват се равномерно и се подправят със сол и черен пипер.
2
Пълнено пилешко бутче с козе сирене и босилек 2Месото се покрива плътно с листата босилек и отгоре се нареждат парченца от сиренето. Поръсва се с черен пипер и се навива на руло.
3
Пълнено пилешко бутче с козе сирене и босилек 3Ивиците бекон се подреждат върху намазан със зехтин лист алуминиево фолио, като се застъпват леко. Върху тях се поставя рулото и се завива.
4
Пълнено пилешко бутче с козе сирене и босилек 4Краищата на фолиото се стягат, за да се запази формата и аромата на ястието. Рулото се слага в съд с вряла вода и се пошира за 20-25 минути.
5
Пълнено пилешко бутче с козе сирене и босилек 5След това фолиото се отстранява и месото се запържва в малко сгорещено олио по около 10 секунди от всяка страна.
6
Пълнено пилешко бутче с козе сирене и босилек 6Патладжанът се нарязва на кубчета и се запържва за около 5 минути в тиган с предварително сгорещен зехтин.
7
Пълнено пилешко бутче с козе сирене и босилек 7Сипва се нарязаният лук и след още 10 минути се прибавят нарязаните чушки, целина и чесън. Зеленчуците се пържат около 15 минути, след което се поливат с оцета.
8
Пълнено пилешко бутче с козе сирене и босилек 8След още 20-30 секунди се прибавят каперсите и обезкостените маслини. Сипват се нарязаните на половинки чери домати и накъсаните листа босилек.
9
Пълнено пилешко бутче с козе сирене и босилек 9Капонатата се задушава още около 1 минута, овкусява се със сол и пипер и се сваля от котлона.
10
Пълнено пилешко бутче с козе сирене и босилек 10Пълненото бутче се нарязва на филийки и се сервира върху капонатата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


153 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта