Пълнено телешко руло с гарнитура от полента

Дата: 05.01.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг телешки шол
2 скилидки чесън
2 филии бял хляб
50 г сирене „Пармезан”
20 мл зехтин „Екстра върджин”
2 с. л. горчица
1 връзка магданоз
1 ч. л. риган
4 дафинови листа
1 кубче телешки бульон
сол и черен пипер на вкус
за полентата:
125 г семолина (грис от твърда пшеница)
500 мл прясно мляко
2 жълтъка
50 г сирене „Пармезан”
50 г краве масло
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
40 г краве масло за намазване
зехтин за намазване
за доматения сос:
1 бутилка доматено пюре (680 г)
1 глава лук
2 скилидки чесън
30 мл зехтин
2 щипки захар
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Пълнено телешко руло с гарнитура от полента
Месото се разлиства с нож, покрива се с фолио за свежо съхранение и леко се начуква.

 


2
Пълнено телешко руло с гарнитура от полента 2
Подправя се със сол и черен пипер и се намазва с горчицата.

 


3
Пълнено телешко руло с гарнитура от полента 3
Хлябът се смила на трохи и към тях се прибавят насртърганият на ситно ренде пармезан, наситненият магданоз, зехтинът, риганът и чесънът, стрит на паста с малко сол. Разбърква се добре.

 


4
Пълнено телешко руло с гарнитура от полента 4
Плънката се разпределя върху месото и се завива стегнато руло от дългата страна. Завързва се с конец.

 

 


5
Пълнено телешко руло с гарнитура от полента 5
Рулото се слага в тенджера. Наливат се 2 л студена вода, слагат се дафиновите листа и кубчето бульон. Поставя се капак и се оставя да къкри на слаб огън около 4 часа.

 


6
Пълнено телешко руло с гарнитура от полента 6
Млякото за полентата се кипва заедно с маслото, сол и черен пипер. Малко по малко се сипва семолината, бърка се, докато сместа стане гъста.

 

 


7
Пълнено телешко руло с гарнитура от полента 7
Отстранява се от котлона и се прибавят настърганият пармезан и индийското орехче. Разбърква се и се прибавят жълтъците. Овкусява се със сол на вкус.

 

 


8
Пълнено телешко руло с гарнитура от полента 8
Сместа се прехвърля в тава, намазана със зехтин, за да може да се извади по-лесно.

 


9
Пълнено телешко руло с гарнитура от полента 9
Оставя се да се охлади добре, изважда се от формата и се нарязва на квадрати.

 


10
Пълнено телешко руло с гарнитура от полента 10
Лукът и чесънът за доматения сос се нарязват наситно и се запържват в зехтина. След това се сипват доматите, сол, черен пипер, захарта и се оставя за 15 минути на котлона, докато се сгъсти.

 


11
Пълнено телешко руло с гарнитура от полента 11
В тавичка се изсипва доматения сос, а отгоре се подреждат нарязаните парчета от полентата. Намазват се с разтопено масло. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути.

 


12
Пълнено телешко руло с гарнитура от полента 12
Рулото се нарязва на шайби и се поднася с полентата.

 


 


Съвет: Бульонът от варенето на месото може да запазите за супa.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта