Пълнозърнест бейгъл

Дата: 07.08.2012
Източник: Бон Апети
Пълнозърнест бейгъл
 
Необходими продукти:
1 кг пълнозърнесто брашно
3 пакетчета суха мая
600 мл хладка вода
3 с. л. тъмна кафява захар
2 с. л. кристална захар
2 яйца
1 щипка сол
зехтин за тавата
морска сол на вкус
100 г сусам за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнозърнест бейгъл
Маята се разтваря във водата, заедно с кристалната захар (не се чака да шупне).


2
Пълнозърнест бейгъл 2
В брашното се прави кладенче и се сипва маята и щипка сол. Замесва се меко тесто и се оставя на топло да втаса, за около 2 часа, покрито с фолио за свежо съхранение.


3
Пълнозърнест бейгъл 3
Полученото тесто се оформя на два фитила и после всеки се нарязва на 6 равни части. Оформят се топки и в центъра на всяка се прави дупка, така че да се получи като геврек.


4
Пълнозърнест бейгъл 4
В тенджера се кипва вода и се слага кафявата захар и малко сол. Гевреците се бланшират за 1–2 минути. След това се отцеждат върху решетка.


5
Пълнозърнест бейгъл 5
После бейгълите се намазват с разбитите яйца и се овалват в сусам и морска сол (само от едната страна).


6
Пълнозърнест бейгъл 6
Слагат се в намазана със зехтин тава  и се пекат в загрята на 215 градуса фурна, с вентилатор, за 15–20 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2014
Направих половин доза и станаха 10 бейгъла. Рецептата е страшно лесна, а стават тооолкова вкусни! Благодаря за подробните разяснения.
8.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2014
Получиха се много добре..аз ги направих със комбинация м/у пълнозърнесто и бяло брашно.
7.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Това го приготвих ,но не бяхме очаровани.
6.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
супер станаха!
5.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Милена, току що го замесих с 3 пакетчета мая, всяко от които по 7г. На опаковката пише, че 1 пакетче се равнява на 1/2 кубче мая:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта