Пълнозърнест хляб

Дата: 20.06.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
270 г пълнозърнесто брашно
270 г брашно
30 г мед
160 мл прясно мляко (топло)
2 с. л. олио (+ за мазане)
1 1/4 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнозърнест хлябМаята се разтваря в 50 мл топла вода, заедно с меда.
2
Пълнозърнест хляб 2Двата вида брашно се смесват със солта. Оформя се кладенче и се сипват маята, млякото, олиото и още 120 мл вода.
3
Пълнозърнест хляб 3Замесва се еластично и меко тесто. Покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса.
4
Пълнозърнест хляб 4Размесва се, оформя се хляб и се слага в намазана с олио форма за печене. Оставя се да втаса повторно.
5
Пълнозърнест хляб 5След това се прави прорез по дължина.
6
Пълнозърнест хляб 6Пече се 30–40 минути в загрята на 190 градуса фурна, без вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2016
Много вкусен хляб!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


441 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта