Пълнозърнест кекс с какао

ТИТЛА: Чирак
Дата: 05.04.2014
Пълнозърнест кекс с какао
 
Необходими продукти:
4 яйца
1 и 1/2 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
4 ч. ч. пълнозърнесто брашно
1 пакетче бакпулвер
1/2 ч. ч. олио
2 с. л. какао
1 с. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Пълнозърнест кекс с какао
Разбийте с миксер яйцата със захарта, до получаване на гладка смес. След това добавете киселото мляко, като предварително сте сложили в него содата бикарбонат. Добавете канелата и отново разбъркайте с миксер.

2
Пълнозърнест кекс с какао 2
В друга купа смесете брашното с бакпулвера, за да се разпредели равномерно.
След това бавно започнете да изсипвате брашното с бакпулвера към яйчената смес. Не се притеснявайте, ако сместа стане твърде гъста. Бъркайте с лъжица. Когато се получи хомогенна лепкава смес, добавете олиото и разбъркайте добре.

3
Пълнозърнест кекс с какао 3
В друг съд изсипете какаото и добавете към него количество от готовата смес, колкото желаете. Разбъркайте и него, до получаване на плътен кафяв цвят.
Във формата за кекс редувайте от двата вида смес, за да се получи желаната шарка.
Печете в предварително загрята умерена фурна - за около 40 минути, без да отваряте фурната по време на печене, за да не спадне обема.
Накрая, по желание, поръсете кекса с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2017
да
7.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2016
4 ч.чаши брашно са прекалено много! не се изпича добре!
6.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
5.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2014
мн вкусен!
4.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2014
Кекса не е добър,но според мен иска още малко захар.С кафе върви чудесно.А суровото тесто от какаовата част е толкова вкусен,че наподобява домашен течен шоколад :)Благодаря за рецептата
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


237 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: