Памук кифлички

Дата: 13.03.2015
ТИТЛА: Чирак
Памук кифличкиПамук кифличкиПамук кифлички
 
Необходими продукти:
400 мл прясно мляко
3 с. л. захар
5 с. л. брашно
1 мая (42 г)
1 равна с. л. сол
200 мл олио
700-800 г брашно
за плънката:
мармалад, сирене, течен шоколад, кашкавал и др.
 

Начин на приготвяне:
1
Прясното мляко се затопля леко и към него се добавят захарта, маята и 5 с. л. брашно, и се оставя за 15 минути (Всички продукти ги смесвате в подходящ съд и за да шупне по-добре аз сложих купата в микровълновата, за да има еднаква температура).
2
Към получената смес се добавят останалите продукти и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса.
3
Готовото тесто се разделя на две части и от всяка се разточва кора с дебелина 3 мм. Краищата на всяко парче се притискат малко с ръка, за да се разширят, слага се от плънката, затваря се леко в двата края и се навива, като леко се придърпва острата част на тестото.
4
Кифличките (без да втасват) намазваме с жълтък и печем в предварително загрята на 190 градуса фурна, за около 30-35 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.06.2015
От известно време много често срещам в различни кулинарни сайтове и групи рецепти,наречени \"Памук\" еди какво си.Вижда се,че тестото е с мая и съотношението течност:мазнина е 2:1.Така замесеното тесто може да се използва за всякакви изделия с пълнеж и без пълнеж.Коментарът ми е по-скоро към админите,които публикуват едни и същи или сходни рецепти,но с различни имена десетки пъти.Така е и с рецептата за мързелива баница,която в този сайт намирам с различни заглавия.Същото е и със содените питки \"Добруджанки\",които тук съм срещала десетки пъти под различно име.Би било добре да прецизирате качените рецепти.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.04.2015
уникални са
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


262 ДУШИ ОНЛАЙН
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта