Памук погача

Дата: 05.12.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
550 г брашно (+ за размесване)
50 мл топло прясно мляко
1/2 кубче жива мая
100 мл зехтин „Екстра върджин“
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1 яйце за намазване
масло за намазване
маково семе за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Памук погачаМаята се разтваря със захарта в около 50 мл вода и се оставя да шупне.
2
Памук погача 2Брашното се смесва със солта. Прави се кладенче и се сипват зехтинът, шупналата мая, около 100 мл топла вода и млякото.
3
Памук погача 3Замесва се меко, еластично тесто и се оставя да втаса.
4
Памук погача 4От тестото се оформят около 15 малки топки, подреждат се в намаслена форма за печене и се оставят да втасат.
5
Памук погача 5Намазват се с разбитото с малко вода яйце.
6
Памук погача 6Поръсват се с мак и се пекат в загрята на 180 градуса фурна до готовност – около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (32)
32.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2016
Страхотна
31.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2015
Невена, ние приготвихме тестото сами (не в хлебопекарна) и нямахме такъв проблем.
30.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2015
и на мен се сплеска
29.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2015
Направих всичко точно по рецептата,естествено тестото в машина :-),но когато започнах да пека питката,тя спадна.Накрая пак беше мека и вкусна,но сплескана :-(.Къде сбърках?
28.
Изпрати
лично съобщение

20.08.2015
Стана страхотна! Всички я харесаха и се изяде веднага :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта