Панагюрска баница "Сладката Ани"

Дата: 21.11.2008
Източник: Бон Апети
Панагюрска баница
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори за баница
2-3 пакетчета ванилия
2 ч. ч. захар
3 ч. ч. вода
1 пакетче бакпулвер
5 яйца
125 г масло
250 г захар
250 г кисело мляко
кокосови стърготини за поръсване
кората на 1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Панагюрска баница Корите се нагъват плътно като плисе и се нареждат в намаслена тава.
2
Панагюрска баница Яйцата се разбиват със захарта, разтопеното масло и смесеното с бакпулвера кисело мляко.
3
Панагюрска баница Корите се запичат във фурна на 160 градуса до зачервяване.
4
Панагюрска баница Заливат се с яйчената смес и отново се запичат 15-20 минути във фурната.
5
Панагюрска баница Захарта за сиропа се разтваря в 3 ч. ч. вода. Прибавят се настърганата кора от лимон и ванилията и с получения сироп се полива изпечената баница. Преди поднасяне се поръсва с кокосови стърготини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


211 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта