Панагюрски тутманик

Дата: 02.07.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 щипка сол
500 мл топла вода
15 г кубче жива мая
1 яйце
100 мл олио
250 г краве масло
1 ч. л. захар
500 г бяло сирене
 

Начин на приготвяне:
1
Панагюрски тутманикМаята се сипва в около 50 мл топла вода заедно с лъжичката захар и се оставя да шупне.
2
Панагюрски тутманик 2Брашното се пресява в дълбока купа и се прибавя щипка сол. Прави се кладенче. Чуква се яйцето, налива се останалата вода, слагат се 2-3 с. л. от олиото и шупналата мая.
3
Панагюрски тутманик 3Замесва се меко тесто, което не се лепи по пръстите.
4
Панагюрски тутманик 4Завива се с фолио за свежо съхранение и се оставя на топло да втаса.
5
Панагюрски тутманик 5Сиренето се натрошава. Маслото се разтопява и се смесва с останалото олио.
6
Панагюрски тутманик 6Втасалото тесто се дели на 12 топки. Всяка се разточва на кора, намазва се с разтопеното масло и се поръсва със сирене. Затваря се, като краищата се събират в средата и се оставя настрана.
7
Панагюрски тутманик 7Следващата топка отново се разточва, намазва се, поръсва се със сирене, а преди да се затвори, в средата се слага предишната. Така се завиват една в друга всички кори.
8
Панагюрски тутманик 8Тутманикът се поставя в намазана с останалото масло тава и се пече около 30-35 минути на 220 градуса във фурна. След това се напръсва с вода и се покрива с кърпа.
Подобни рецепти:
Коментари (30)
30.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2016
Стана много добре. :-) Бухна при печенето много, после ми поспадна, но остана пак много пухкав и вкусен
29.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2015
Прекрасна рецепта!
28.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2014
Става чуден :)
27.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2014
получи се много добре
26.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2014
Спазвах рецептата и сега се пече...Ще видим какво ще се получи, но съм сигурна, че ще е уникално на вкус....
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


196 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта