Панакота с круши и кафе

Фин и изящен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
80 мл сварено кафе
160 г кафява захар
1 круша
1 пакетче желатин (10 г)
300 мл животинска сметана
300 мл прясно мляко
1 шушулка ванилия


Начин на приготвяне:
1
Панакота с круши и кафе
Кафето се загрява с 80 г захар.
2
Панакота с круши и кафе 2
Добавя се обелената, почистена и нарязана на тънки филийки круша и се готви, докато плодът омекне.
3
Панакота с круши и кафе 3
Резените круши се подреждат на дъното на подходящи формички.
4
Панакота с круши и кафе 4
Заливат се с кафето и се оставят, да се охладят.
5
Панакота с круши и кафе 5
Желатинът се накисва в 30 мл мляко и се разтопява в микровълнова фурна.

6
Панакота с круши и кафе 6
Останалото мляко се кипва заедно със сметаната, разполовената шушулка ванилия и останалата захар.
7
Панакота с круши и кафе 7
Съдът се дърпа от котлона, шушулката ванилия се отстранява и сместа се оставя леко да се охлади.
8
Панакота с круши и кафе 8
Добавя се желатинът, разбърква се и се оставя да изстине напълно.
9
Панакота с круши и кафе 9
Сметановата смес се разпределя във формичките.
10
Панакота с круши и кафе 10
Десертът се прибира в хладилник за поне 4 часа. След това се изважда, обръща се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2020
Страхотно се получи!
2.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2019
Страхотен вкус.
1.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2017
Много вкусен десерт се получи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: