Панакота с круши и кафе

Дата: 17.09.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
80 мл сварено кафе
160 г кафява захар
1 круша
1 пакетче желатин (10 г)
300 мл животинска сметана
300 мл прясно мляко
1 шушулка ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Панакота с круши и кафеКафето се загрява с 80 г захар.
2
Панакота с круши и кафе 2Добавя се обелената, почистена и нарязана на тънки филийки круша и се готви, докато плодът омекне.
3
Панакота с круши и кафе 3Резените круши се подреждат на дъното на подходящи формички.
4
Панакота с круши и кафе 4Заливат се с кафето и се оставят, да се охладят.
5
Панакота с круши и кафе 5Желатинът се накисва в 30 мл мляко и се разтопява в микровълнова фурна.

6
Панакота с круши и кафе 6Останалото мляко се кипва заедно със сметаната, разполовената шушулка ванилия и останалата захар.
7
Панакота с круши и кафе 7Съдът се дърпа от котлона, шушулката ванилия се отстранява и сместа се оставя леко да се охлади.
8
Панакота с круши и кафе 8Добавя се желатинът, разбърква се и се оставя да изстине напълно.
9
Панакота с круши и кафе 9Сметановата смес се разпределя във формичките.
10
Панакота с круши и кафе 10Десертът се прибира в хладилник за поне 4 часа. След това се изважда, обръща се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта