Панакота с малини

Дата: 09.12.2014
Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Панакота с малини
 
Необходими продукти:
за млечната част и малините:
50 мл студена вода
1 с. л. желатин
500 мл животинска сметана (35%)
4 с. л. захар
1 с. л. ванилена захар
200 г малини (пресни или замразени)
за горния пласт:
1/2 с. л. желатин
4 с. л. вода
200 мл сок от малини или други горски плодове
200 г малини
 

Начин на приготвяне:
1
Желатинът се разбърква и се накисва във водата за 4-5 минути. В тенджера се смесват сметаната и двата вида захар. Слагат се на огъня и се разбъркват, докато сместа заври и захарта се разтопи. Отстранява се от огъня и се добавя желатинът. Разбърква се, докато желатинът се разтопи. Охлажда се.
2
Малините се заливат с половината от сместа, разбъркват се добре, докато се оцветят в розово. Розовият крем се сипва на дъното на чаши или купички. Охлажда се, докато се втвърди. Върху розовия пласт се разпределя останалата бяла смес. Охлажда се.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


204 ДУШИ ОНЛАЙН
Росица коментира рецептата Постни мекици
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта