Панакота с малини

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 09.12.2014
Панакота с малини
 
Необходими продукти:
за млечната част и малините:
50 мл студена вода
1 с. л. желатин
500 мл животинска сметана (35%)
4 с. л. захар
1 с. л. ванилена захар
200 г малини (пресни или замразени)

за горния пласт:
1/2 с. л. желатин
4 с. л. вода
200 мл сок от малини или други горски плодове
200 г малини



Начин на приготвяне:
1
Желатинът се разбърква и се накисва във водата за 4-5 минути. В тенджера се смесват сметаната и двата вида захар. Слагат се на огъня и се разбъркват, докато сместа заври и захарта се разтопи. Отстранява се от огъня и се добавя желатинът. Разбърква се, докато желатинът се разтопи. Охлажда се.
2
Малините се заливат с половината от сместа, разбъркват се добре, докато се оцветят в розово. Розовият крем се сипва на дъното на чаши или купички. Охлажда се, докато се втвърди. Върху розовия пласт се разпределя останалата бяла смес. Охлажда се.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.08.2018
Чудесна и свежа рецепта! Аз вместо сметана използвах прясно мляко и един домашен компот.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: