Панакота с шоколадов сос

Еднин от многото варианти на италианския десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 18.04.2012
Панакота с шоколадов сос
 
Необходими продукти:
400 мл животинска сметана
200 мл прясно мляко
200 г захар
1 пакетче желатин (8 г)
1 шушулка ванилия

за шоколадовия сос:
100 г черен шоколад
80 мл готварска сметана
50 мл прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Панакота с шоколадов сос

Желатинът се накисва в 2–3 с. л. студена вода, да набъбне. Сметаната и млякото се кипват със захарта и разполовената шушулка ванилия.

 


2
Панакота с шоколадов сос 2

Желатинът се разтваря на водна баня, докато стане течен.

 


3
Панакота с шоколадов сос 3

Оставя се леко да се охлади и се прибавя към сместа (не трябва да е гореща). Шушулката ванилия се отстранява. Бърка се с бъркалка.

 


4
Панакота с шоколадов сос 4

Сместа се разпределя във формички за крем карамел или в такива за еднократна употреба. Оставя се в хладилник за 5 часа.

 


5
Панакота с шоколадов сос 5

Млякото и сметаната за соса се кипват и към тях се прибавя нарязаният шоколад.

 


6
Панакота с шоколадов сос 6

Дъното на формичките се потапят в гореща вода (за да се извади по-лесно съдържанието), обръщат се в чиния и десертът се полива с шоколадовия сос.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2023
Перфектно
6.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2017
Страхотна рецепта, предстои да я пробвам с животинска сметана, защото с растителната се получи като консистенция, но беше много сладка и се наложи да правя горчив шок. сос за баланс.
5.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2016
Много се хареса на гостите
4.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2016
Ето това е и моята Панакота :)
3.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2015
Ето я и снимката :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: