Пандишпанова мини торта с троен пълнеж

Вкусна, засищаща и бърза за приготвяне торта
Източник: Ионити
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 20.07.2015
Пандишпанова мини торта с троен пълнеж
Пандишпанова мини торта с троен пълнеж
 
Необходими продукти:
за пандишпановите блатове:
4 яйца
140 г брашно
250 г захар
60 мл олио
50-60 г какао на прах
1 ч. л. лимонова кора

за масления крем:
50 г краве масло
60 г захар

за млечния крем:
150 г кисело мляко
60 г захар

за какаовата заливка:
100 г какао
50-60 г краве масло
60 г захар
сладко от череши



Начин на приготвяне:
1
Яйцата и захарта се разбъркват за около 8-10 минути, докато сместа увеличи обема си и стане хомогенна.
2
Прибавяме пресятото брашно, пресятото какао и лимоновата кора. Разбъркваме отново и след това наливаме и олиото. Бърка се до получаването на пухкава смес.
3
В правоъгълна тава слагаме хартия за печене, така че да покрие цялото дъно. Изсипваме тестото в тавата и заглаждаме повърхността. Блатът се пече около 10-15 минути на 180 градуса с горен и долен реотан.
4
Маслото за масления крем трябва да е със стайна температура. Добавяме към него захарта и мачкаме с вилица. Не е задължително кремът да е гладък.
5
За млечния крем просто разбъркваме киселото мляко със захарта.
6
Какаовата заливка се прави в малка тенджерка, като на среден огън разтапяме маслото и добавяме какаото. Бъркаме до получаване на гладка смес.
7
Пандишпановият блат се реже на 4 правоъгълника и започваме да редим в следния ред: блат, сладко, блат, маслен крем, блат, млечен крем, блат, какаова заливка.
8
Слагаме тортата в хладилник за 30 минути, за да стегне и когато е готова, я изваждаме и я нарязваме на малки квадратчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


177 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: